Lars, landslagsspiller fra Gjerdrum

Om det skulle finnes noen som mener det ikke er mulig å bli god fotballspiller i en klubb som f.eks Gjerdrum, så anbefaler vi at man fortsetter å lese videre her.

Her får man nemlig historien om Lars Mogstad Ranger, en lokal gutt fra Gjerdrum som for noen år siden spilte med kameratene sine i GIL Fotball. Litt nærmere nåtiden så meldte han overgang til Lillestrøm, og den 19. november i år kom hans debut for Norge U-19.

En fantastisk reise for en ung gutt, og som virkelig beviser at GIL Fotball sitt slagord «Flest Mulig - Lengst Mulig - Best Mulig» kan oppnås om man starter sin karriere her. En av de i GIL Fotball som har hatt mest å gjøre med Lars opp igjennom årene er dagens sportslige leder, Stein Bergstrand. Så da overlater vi stafettpinnen til Stein som da kan fortelle historien om Lars.

 

 

Aller først vil vi få si at GIL Fotball er utrolig stolte over å ha vært med på å fostre frem en landslagspiller i fotball. I november debuterte Lars med flagget på brystet. Etter debuten vanket det rosende ord fra landslagstrener Pål Arne «Paco» Johansen:

«Lars Mogstad Ranger fra Lillestrøm spilte en meget god kamp som venstre midtstopper. Han er en rask, spennende spiller som hadde full kontroll i dag».

 

Historien i Gjerdrum

Lars er Gjerdrumsgutt, og bor fortsatt i bygda. Han spilte fotball i Gjerdrum fra han var liten gutt, frem til han i en alder av 16 år meldte overgang til LSK.

I alle år har Lars vist stor idrettsglede, og har også hele veien vært aktiv i bl.a langrenn i tillegg til fotballen. Allerede når undertegnede kom til klubben i 2010, hospiterte Lars hyppig med spillere som var et år eldre. Hospiteringen med eldre spillere var regelmessig, helt til han som 15 åring fikk tilbud om å være en del av a-laget på Gjerdrum. Han nøt stor respekt hos sine medspillere, også som a-lagets yngste spiller i 2014.

Tiltak i regi av Akershus Fotballkrets

Fra han var 13 år deltok han på kretsens sonetreninger, og fra 14 år på kretslaget for Akershus. På kretslaget var han en bauta, hovedsakelig som en løpsterk og taklingssterk midtbanespiller.

Hospitering og overgang til LSK

Lars hospiterte med guttelaget til LSK fra han var 14 år. Det er naturlig at de beste talentene tiltrekkes av de beste klubbene, og således var dette forventet. Dialogen mellom LSK og Gjerdrum var svært ryddig hele veien, og hele veien har det vært fokus på spillerens beste. Når han våren 2015 varslet om at han ønsket å melde overgang permanent til LSK, var det noe som bare var nødt til å komme – på et eller annet tidspunkt. Med ambisjoner om å få ut hele sitt potensial, så skulle det bare mangle om han ikke valgte å gå til LSK – den største og beste klubben i regionen. I Lillestrøm har han tatt nye steg, og ble altså belønnet med en fortjent debut med flagget på brystet.

Lars og Stein

Jeg har hatt stor glede av å ha Lars som spiller, både på aldersbestemte lag i Gjerdrum, som a-lagsspiller i Gjerdrum, og på kretslaget. Alle trenere drømmer om å ha spillere som går på banen for å krige for laget sitt, og for å stå opp for lagkameratene sine. Lars er en slik spiller. Han har et særegent talent, og det blir spennende å se hvor langt dette kan gå.

 

Her er bildet fra debuten, Lars sitter nederst til høyre.

 

Sponsor og samarbeidspartner

Støtt oss!

Følg oss på Facebook

Værmelding for Ask, Gjerdrum

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift