Gjerdrum IL

Politiattest

Politiattest

Alle som har oppgaver som innebærer et tillits- eller ansvarsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemning skal ha attest. Har man ikke attest vil man heller ikke få lov til å ha verv i GIL før attest er forevist. Det er de enkelte undergrupper i GIL som er ansvarlig for sin gruppe til å sørge for at alle har attest.


Slik det er pr 2019 så vil en attest være gyldig på ubestemt tid så lenge man har samme type verv i idrettslaget. Tidligere var en attest gyldig i fem år. Dette fordi NIF og Politidirektoratet er uenig om hvor lenge en attest bør være gyldig, og de diskuterer stadig vekk om dette og konsekvensen er altså at nå er attesten gyldig på ubestemt tid inntil videre.


Er du under 18 år så må søknad fylles ut på papir og sendes i posten, en foresatt må også signere. Adressen står på attesten du mottar i punkt 2.


Hvordan søke?

1. Send mail til Rune Kraft Johnsen (dagligleder@gilfotball.no) og fortell at du trenger politiattest. Gi også beskjed om hvilken gruppe du tilhører.

2. Du får en tilsendt en attest som du selv må fylle ut navn etc på fra GIL på epost i løpet av kort tid.

3. Gå inn på https://www.politi.no/tjenester/politiattest/, her skal du snart laste opp attesten som er nevnt under pkt 2.

4. Logg inn (gjøres via MinID, BankID, Buypass eller Commfides), attesten skal nå lastes opp.

5. Etter en stund vil du motta attesten i din digitale postkasse hvis du har det, hvis ikke sendes den til din adresse. Deretter skal den fremvises til Rune en av følgende måter:


a. Skann og send den til oss på mail
b. Kom innom kontoret i hallen med den


Merk at vi ikke har lov til å oppbevare attester, så sender du den på mail så blir den registrert før mail slettes.


For mer informasjon om rutinene og retningslinjene vedrørende politiattest - gå inn på Norges Idrettsforbund sine sider:


http://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politia...

 

 Brådalsgutua 10

2022 Gjerdrum

Epost: dagligleder@gil.no

Tlf. 977 15 115
 

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift